Apartman recepció: +36 (20) 803 76 45 Nyitvatartás minden hétköznap 9:00 - 17:00 - Ügyeleti telefonszám: +36 (20) 349 17 78 ebatta@e-batta.hu

Programok és kikapcsolódási lehetőségek Százhalombattán

Barátság Művelődési Központ

A Barátság Művelődési Központ évtizedek óta központi szerepet tölt be a százhalombattai kulturális élet alakulásában. Különféle programoknak, koncerteknek, színházi előadásoknak, kiállításoknak, mozogni vágyó és alkotó közösségeknek ad helyet. Kiemelkedő szerepet játszik a nyaranta megrendezett SUMMERFEST és városi programok lebonyolításában. Aktuális programokért keresse a weboldalukat.

SUMMERFEST

Egy fesztivál, ami kicsit Százhalombatta jelképe is lett. Külföldi táncosok, vendéglátó magyar családok, a tánc szeretete, felejthetetlen élmények, más kultúrák megismerése, önfeledt ünneplés.

A Forrás Néptáncegyüttes a Pest Megyei Kormányhivatal által nyilvántartott előadó-művészeti szervezetek közé sorolható, működését tekintve pedig Független Színházzá alakult 2020-ban.

Battai napok

Immár hagyomány, hogy minden szeptemberben BATTAI NApokat tartunk, ez városunk legnagyobb és legnépszerűbb programja. A rendezvény folyamatos fejlődésének köszönhetően évről évre frissülő programkínálatával és színvonalas produkcióival csábítja a városlakókat és a régióban élőket egyaránt, valamint a környező településekről, illetve a fővárosból is több tízezer látogatót vonz.

Szekeres József Konferencia- és Rendezvényközpont

Különféle konferenciák, rendezvények, bálok, szalagavatók és városi rendezvények,  kiállítások közkedvelt helyszíne. A kiváló hang- és vetítéstechnika magas színvonalat biztosít a rendezvényeknek.

 

Hamvas Béla Városi könyvtár

Könyvtárközi kölcsönzés, gyermekkönyvtári foglalkozások, internethasználat, elektronikus online szolgáltatások és különféle kulturális programok, estek várják az idelátogatókat.

Százhalombatta város

A város honlapján tájékozódhat nemcsak különféle aktuális programokról, hírekről, hirdetményekről, hanem az egészségügyi ellátásról, közérdekű információkról egyaránt.

Régészeti Park

A városnak nevet adó halomsírok feltárási területén létrehozott régészeti park Magyarország első őskori szabadtéri múzeuma. Itt a bronzkorból és a vaskorból feltárt házak, kemencék, melléképületek hiteles rekonstrukciói épültek föl. A régészeti park területén, eredeti helyén rekonstruált 2700 éves látogatható halomsírban hang- és fényeffektusokkal kísért, többnyelvű multimédiaprogram mutatja be a kor temetkezési szertartását. 

Matrica Múzeum

A Múzeum névadója „Matrica” (ejtsd: mátrika), a római korban Százhalombatta területén elhelyezkedő település. A hajdani kúriaépületben kialakított intézmény helytörténeti múzeum, a történelmet a helyben talált tárgyak mutatják be. Az állandó kiállítás egyetlen osztatlan térben kalauzolja végig a látogatókat a jégkorszaktól egészen a XIX. századig.

Városi strand

A városi strand a nyári szezonban különböző méretű és hőmérsékletű medencékkel és ingyenes parkolási lehetőséggel szolgálja a vendégek pihenését. A strand májustól augusztusig 5 medencével várja látogatóit. A vendégek pihenését és kikapcsolódását egy 50 méteres versenymedence, egy meleg vizű ülőmedence, egy strandmedence családi csúszdával, egy tanmedence, egy jakuzzi, valamint a gyermekek részére egy gyermekpancsoló medence biztosítja.

uszoda

A Sportuszodába 7.300 gyermek jár rendszeresen úszásórára a város óvodáiból és iskoláiból. A létesítmény több mint 300 aktív sportoló számára biztosít lehetöséget az edzések megtartására. Számukra speciális kondícionáló terem is kialakításra került. Egerszegi Krisztina ötszörös olimpiai bajnok és Cseh László háromszoros olimpiai ezüstérmes vágta át a szalagot a Sportuszoda átadásán, 2008. szeptember 24-én. Az új Sportuszoda akadálymentes. A használati melegvizet és a medencefűtést napkollektoros rendszer is támogatja. A létesítmény automatizált épületfelügyeleti rendszerrel, vízgépészettel és légtechnikával van felszerelve.

sportközpont

Sportcsarnok, füves labdarúgópályák és teniszpálya, salakos atlétikapálya, futópálya áll a sportolni vágyók rendelkezésére. A Sporthalom Nonprofit Kft. fontos szerepet tölt be Százhalombatta szabadidős- és kulturális, valamint sport programjainak szervezésében és bonyolításában. A létesítmény lehetőséget biztosít edzések-, edzőtáborok-, sportversenyek-, bálok-, koncertek-, céges rendezvények megtartására. A Sporthalom Nonprofit Kft. ad helyet a 15 éve hagyományosan szeptember elején megrendezésre kerülő országos szinten is egyre ismertebbé vált 3 napos Battai Napok Rendezvény sorozatának.

Csónakázó tó

A város egy kedvenc kikapcsolódásra alkalmas területe, ahol sétálni, futni, kutyát sétáltatni egyránt van mód. Évente kétszer sárkányhajó versenyt rendeznek a kiváló adottságú tavon. 

A Csónakázó-tavat a Szákom Kft. kezeli, gondoskodik a terület tisztántartásáról, kaszálásáról, a víz biológiai egyensúlyának fenntartásáról, és a piknikezők kényelme érdekében unió szabványos játszóteret, valamint szalonnasütő helyeket alakított ki. A közelmúltban mobil illemhelyeket, biciklitárolókat telepítettek, és kisebb parkolót építettek a bejárathoz.

Főtér

Főterünk különleges hangulatú, az Önkormányzat, a Barátság Kultúrális központ, a Szekeres József Rendezvényközpont és a Makovecz templom fogja közre, remek kikapcsolódást nyújt a pihenni vágyóknak.

PIACTÉR

Százhalombatta központjában a lakótelep közepén található a Piac és Bevásárlóközpont. A piac 36 üzlethelyiséggel a belső udvaron helyezkedik el, ahol igényesen kialakított, fedett árusítótér várja az itt árulni, illetve vásárolni szándékozókat.

Százhalom egészségügyi Központ

A Százhalom Egészségügyi Központ vállalja a lakosság gyógyító-megelőző ellátását, gondozását, diagnosztikai vizsgálatait, foglalkozás-egészségügyi alap-és szakellátását, és emellett, szűrővizsgálatokon keresztül, kiemelt jelentőségű népegészségügyi célokat is szolgáló egészségügyi szolgáltatásokat. 

Battatúra

Aki szeret gyalogolni és gyaloglás közben felfedezni a várost és a város kultúrális értékeit, annak ajánlott az ún. „Battatúra”. Egy applikáció – ami segítségével különféle útvonalakat, távolságokat tehetsz meg.

Egészségmegőrző és sport app százhalombattai lakosok vagy battát látogatók számára. Keresd meg a városban elrejtett checkpointokat és teljesítsd a kijelölt útvonalakat, mert most a testmozgást értékes városi kuponokkal jutalmazzuk!

FB oldal

Battatúra weboldal, ahonnan az applikáció letölthető

Látnivalók Százhalombattán

Makovecz - Szent István templom

s

Római katonai fürdő

Óváros, Szerb templom

Óváros, Téglagyár

Dunaparti séták

Sánc hegyi kilátó

Média

Otthon Százhalombattán

Közérdekű információk

Rendőrörs

2440 Százhalombatta, Damjanich utca 21.
23/354-288; 30-578

SZÁKOM Kft

2440 Százhalombatta, Hága László u. 2.
06 (23) 354-000

Egészségügyi központ

2440 Százhalombatta, Gesztenyés út 10.
Központi telefonszámok: +36-23-354-202,
+36-23-354-522

Kormányablak

2440 Százhalombatta Szent István tér 5.
06 (23)795-240, 06 (23) 795-235, 06 (23) 795-236, 06 (23) 795-237

MÁV vasúti menetrend

2440 Százhalombatta Városkapu u. 1.

Taxi Százhalombatta

06 (20) 9628-688